Surt tap, sterk seier

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 16. Apr 2019

2 kamper har blitt spilt av årets sesong, 1 har endt med tap og 1 er vunnet.

Før sesongens første kamp var flere sentrale spillere ute med skade og man måtte låne en tidligere A-lags spiller fra B-laget for å ha nok alternativer på benk. 1. omgang bølger frem og tilbake med sjanser til begge lag, men det er dessverre Kongsberg som skal gå opp i en 0-1 ledelse etter rot i forsvar.

2. Omgang starter med flere sjanser til Kongsberg og et uheldig selvmål gjør at gjestene leder 0-2 etter 58 min. Fryktelig irriterende blir det når dommer overser en klar fordel av ballen etter duell og blåser av Martin Vesterlund alene med keeper etter 66 minutter.

Herfra og ut styrer IBK resten av kampen mot slitne Kongsberg spillere og får en redusering etter 81 minutter med Mats Bellika. Et stort press blir lagt inn mot Kongsbergmålet, men sjansene sitter ikke og IBK taper sesongens første kamp.


Neste kamp er borte mot Stoppen, fjorårets vinner i 5. divisjon og stemninga rundt kampen er fantastisk og er klart en større kamp enn Ælv Classico som spilles samme dag.

Stoppen klart best med de første 30 minuttene og det er bare en meget god Pål i mål som sørger for at IBK ikke ligger under før Joakim på klønete (eller mesterligvis) klarer å brassesparke ballen i mål etter 45 minutter spilt og 0-1 til pause. Omgangens høydepunkt er kanskje uten tvil når dommer innser at han har felt Martin Vesterlund i god posisjon og etter stopp i spillet litt seinere gir Martin muligheten til å gi dommeren selv gult kort for felling.

2. Omgang er ikke blitt spilt i 4 minutter engang før Stoppen utligner, dette varer derimot ikke lenge når Vegard Jordan banker til fra distanse og setter inn 1-2 og 5 minutter senere Martin V fremme og øker ledelsen til 1-3.

70 minutter er spilt og IBK har full kontroll på kampen og når Dardan raider ballen med seg fremover og legger inn foran mål så må det ha føltes ut som en evighet for Even å skli på gressmatta når han i siste liten klarer å skli ballen inn på bakerste stolpe og 1-4.


Fredag 26. April er det duket for nytt oppgjør i 4. divisjon og da gjester Jevnaker Årbogen Kunstgress.

Foto og tekst: Mike H


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline