Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Avslutter med stil

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 5. Nov 2019

IBK 3 har hatt en fantastisk sesong i 2019 og endte som vinnere i serien og skulle ut i Kretsmesterskap`s kamp mot Tofte en kjølig kveld.

I en kamp med nerver hos begge lag så starter det en stillingskrig med småslurv begge veier og mye baller frem og tilbake og den første store sjansen kom til IBK etter 25 minutter spill. IBK scorer etter 43 minutter ved Joachim og tar ledelsen i en tøff kamp. Dessverre etter 62 minutter scorer Tofte, men måtte ha 3 forsøk for å få ballen i mål da Mats gjorde 2 kvalifiserte redninger i forkant.

Så etter 70 minutter så kan IBK igjen slippe jubelen løs da Anders sender avgårde en hardt skudd langs bakken og 2-1. Etter 83 minutter så får IBK straffe (Antageligvis for holding i feltet) og fra krittmerket så er Lasse sikker som banken og konstaterer sluttresultatet til 3-1 og vi kan med det gratulerer IBK med en fantastisk avslutning på sesongen!


0 Kommentar

IBK tar trafikksikkerhet på ALVOR

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 28. Okt 2019


IBK tar TRAFIKKSIKKERHET på ALVOR


Vi bruker alltid sikkerhetsbelte – også i buss

Vi bruker refleks/refleksvest når vi trener langs veien

Vi bruker sykkelhjem

Vi bruker lykt når vi sykler i mørket

Vi beregner alltid god tid til trening og konkurranser

Vi overholder fartsgrenser, lover og regler i trafikken

Vi er uthvilte sjåfører

Vi sender aldri SMS når vi kjører og bruker alltid handsfree.

Vi sikrer last i bil, buss og tilhenger


Passasjerer som føler seg utrygge skal si ifra om dette

Vi tar vare på egne og andres barn i trafikken

Vi er forbilder med våre holdninger i trafikken

Alle kjenner til klubbens reisepolicy for utøvere og deres foresatte.


0 Kommentar

En spennende sesong for IBK Menn 3

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Sep 2019

 6. Mai startet sesongen for IBK 3 hjemme på eget gress og gutta ga seg ikke før resultattavlen viste 7-2 til hjemmelaget! 2 uker senere skulle runde 2 spilles og IBK skulle til Geithus og noe som skulle vise seg å bli en langt tøffere kamp enn mot Tyristubben/Vikersund 2.

Erik (lagets trener og referatskribent) oppsummerte kampen meget bra med følgende skriveri.

«Deretter tok IBK mer tak i kampen, og etter ca. 20 min spilt blir vi tildelt straffespark etter en fin stikker fra Ola Gran, som Erik Michalsen (elsker å skrive om meg selv i 3-person...) tar med seg innenfor 16m og vi får et korrekt dømt straffe. Bjørn Parinya Risan tar ansvar, dessverre blir avslutningen midt på keeper og stillingen var fremdeles 0-0.»

Etter at spillerne hadde jobbet inn en knepen 1-2 seier mot Geithus så fulgte de opp med 2 store seiere med først 5-0 seier over Hokksund 2 og så 1-6 seier over Krødsherad. Så fulgte en tøff 2-2 kamp mot Vikåsen, så et bittert 2-3 nederlag mot Nedre Sigdal/Haugfoss 2, før man kunne ta en fortjent sommerpause etter en knepen 0-1 seier mot Jevnaker 2.

Erik oppsummerte siste kamp slik
 
« Det siste kvarteret bar preg på et hardtarbeidene IBK-lag. Spesielt Ola og Pato Han fortjener en god dose ros etter gårsdagens innsats, da spesielt den defensive innsatsen. Jevnaker kom ikke til de aller store sjansene, men helt på tampen kom de rødkledde til et par sjanser. Blant annet fikk de slått en ball inn i vår egen 5m, den traff Krok som forsøkte å heade tilbake til vår sisteskanske, Christer Bjørnstadjordet som overhodet ikke forventet noe slikt tilbakespill. Det hele endte med at ballen sneiet vår egen stolpe og ut til corner. Det ville vært typisk at Jevnaker nå skulle få til en redusering fra den påfølgende corner rett før kampslutt. Heldigvis fikk vi avverget situasjonen, og noen minutter senere blåste dommeren på nytt "BPIIIIP".»

Der IBK startet vårsesongen forrykende med 7-2, startet det omtrent like tungt da Tyristubben/Vikersund 2 rett og slett hadde lekestue og vant 8-1! Dette var en virkelig vekker for gutta som svarte med å slå Geithus 6-1 og Hokksund 2 hele 2-5.

Sesongens 3 siste kamper ble til en skikkelig neglebiterfest da man først spilte 1-1 i en tøff kamp borte mot Vikåsen før man klarte å dra med seg 3 poeng borte mot Nedre Sigdal/Haugfoss 2 etter ha vunnet 2-3.

Rammene for sesongens siste kamp var som følger, med seier mot Jevnaker 2 ville ingen av de andre kampene ha noe påvirkning for de blåkledde, med uavgjort derimot ville vi være avhengig av at Tyristubben/Vikersund 2 IKKE vant sin kamp og i tillegg avhengig av at Vikåsen IKKE vant med mer enn 8 mål mot Geithus mht. målforskjell...det var dags for kamp.

IBK spilte sin kamp uavgjort mot Jevnaker 2 etter ha sluppet inn i det 85 minutt og da ble det noen nervepirrende minutter for å finne ut hvordan de andre kampene endte. Fra benken kunne det meldes om uavgjort i kampen til Tyristubben og da gjenstod det bare at Vikåsen ikke vant sin kamp med 8 mål og jubelen var stor da man fant ut at Vikåsen kun vant 5-2 og IBK vant serien på målforskjell!

Og med det så gratulerer vi IBK menn 3 med seier i serien! Nå venter bare kamper om Kretsmesterskapet.


0 Kommentar

Endelig seier!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 8. Sep 2019

Etter en lang periode med tunge kamper og gode 1. omganger så skulle det endelig løsne igjen.


Forventningene var store før kampen mot Steinberg blant supportere, men kanskje også spillere? En skikkelig bunnkamp skulle spilles da Steinberg gjestet Årbogen og kunne fort tatt ledelsen etter bare 3 minutter, men Henrik får noen små fingertupper på ballen og corner! Gutta i blått ville ikke være noe dårligere og etter 6 minutter går en heading mot mål og alle roper på mål, men dommer ikke enig og fremdeles 0-0.


Resten av omgang er sjansefattig og ikke mye å skryte av, men IBK nærmest ledelse.


2. omgang derimot skulle bli et fyrverkeri av en omgang og etter bare 3 spilte minutter kan man virkelig si at Baldur lomper inn dagens tregeste skudd og med litt flaks leder man 1-0, før Baldur nok en gang er frempå og iskaldt setter inn 2-0 på straffe etter 57 minutter. 

Så renner det plutselig inn og Marius N sender i vei et skudd via 2 Steinbergbein og i mål, før Mathias får et solid treff og legger på til 4-0. MOA er den som får avslutte scoringsfesten med å fastsette punktum med sin 5-0 scoring etter en keepertabbe.


Endelig seier igjen og en solid en! Neste kamp er borte mot Svelvik Lørdag 14. September klokken 14.00!

Foto og tekst: Mike H


0 Kommentar

Tunge kamper og små marginer

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 29. Jun 2019

26. Mai og kamp mot Svelvik på Årbogen, Svelvik tar tidlig ledelsen etter at forsvaret ikke får klarert ballen godt nok. Halvtimen spilt og Mathias er farlig nære å utligne men det vil seg ikke og Svelvik øker da heller til 0-2 rett før pause. Etter pause er IBK spillerne farlig frempå ved flere anledninger, men det vil seg ikke og det ender med tap.


31. Mai er det kamp mot Konnerud borte og selv om Konnerud leder 2-1 til pause, så henger IBK godt med i 1. omgang og det er marginer som gjør at det bare er Even som har scoring. I 2. omgang går pusten ut av gutta allerede fra første stund og Konnerud banker inn 3 mål på 10 minutter, kampen ender med et hardt 8-1 tap.


7. Juni så kommer det en sterk opptur når Hallingdal blir slått 2-1 på Årbogen etter scoring av Baldur og Martin V. IBK produserte i denne kampen mye sjanser og marginer gjør at det ikke ender mer enn 2-1, for her kunne det fort vært flere scoringer begge veier, men en sterk Henrik i mål redder flere av Hallingdals forsøk.


21. Juni og Drammen BK gjester Årbogen. Ikke så mye å rapportere fra denne kampen, et perfekt innlegg av Even finner Baldur som reduserer til 1-2 og Moa nære på med frispark før Drammen trykker til etter pause og det står 1-7 før Baldur og Mathias igjen finner nettmaskene og fastsetter resultatet til 3-7.


28. Juni og knallvær skapte flott stemning rundt kampen mot Solberg, Dardan sender IBK i føringen etter 5 minutter etter skudd utenfor 16 meteren. Joakim øker ledelsen til 0-2 etter å har kranglet ballen forbi keeper (litt marginer, men det må man ha). Solberg reduserer rett før pause og etter pause er det Solberg som styrer showet etter å ha utlignet etter bare 1 minutt av 2. omgang. Solberg vinner til slutt kampen 4-2.


Nå er det en kamp igjen før en liten sommerpause, neste kamp er borte mot Åssiden Fredag 5. Juli og etter noen tunge kamper trenger gutta støtte og rop fra siden. Møt opp og støtt gutta før sommerpausen!

Tekst og Foto: Mike H


0 Kommentar

En tung periode

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 19. Mai 2019

Den siste periodens kamper har vært tung for gutta i IBK og annet enn braktapet for Modum så har det vært knepent tap for både Jevnaker, Slemmestad i cupen og Steinberg.


Kampen mot Modum viste at om ting først begynner å gå galt så kan alt gå galt, i snø/sludd ble det tungt både for spillere og supportere da Modum holdt lekestue og vant hele 9-1 på eget gress. Ibk var nærme ved noen anledninger, men når det kun er Baldur sin avslutning som sitter så ble det en tung aften.


Kampen mot Slemmestad ble ingen enkel affære til tross for at 1. omgang ikke bestod av annet enn krig på midtbanen for å få banespillet i sitt favør. 2. omgang derimot er langt bedre Henrik setter keeper på prøve med skudd helt i krysset men en sterk redning. Martin V, Dennis og Vegard ønsker også å forsøke å sette ballen i mål, men til ingen nytte dessverre. Dommer har veldig mye å ta tak i underveis i kampen, hardest går det utover vår egen Joachim får sitt andre gule kort og marsjordre, Slemmestad ser sitt snitt og ødelegger IBKs trykk og setter inn 0-1 og vinner noe ufortjent.


Steinberg har hatt en tung start i 4. divisjon, men tar noe overraskende ledelsen etter kun 5 minutter bak en utspilt Henrik. Etter 23 min så hamrer Even ballen i mål og utligner for IBK, men så er det rot i bakre rekker og Steinberg får straffe som Henrik redder! Etter 45 minutter så oppstår det som kan betegnes som en merkelig situasjon da dommer først dømmer offside for så å ta en lang prat med linjedommer før han godkjenner Steinbergs scoring og 2-1 (Man kan diskutere om den avgjørelsen er noe tvilsom).

I 2. omgang skjer det dessverre utrolig lite og Henrik L er kanskje nærmest å få en utligning, men det vil seg ikke og det ender med nok et tap.


Neste mulighet for gutta på Årbogen er hjemme mot Svelvik 26. Mai!

 


0 Kommentar

Surt tap, sterk seier

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 16. Apr 2019

2 kamper har blitt spilt av årets sesong, 1 har endt med tap og 1 er vunnet.

Før sesongens første kamp var flere sentrale spillere ute med skade og man måtte låne en tidligere A-lags spiller fra B-laget for å ha nok alternativer på benk. 1. omgang bølger frem og tilbake med sjanser til begge lag, men det er dessverre Kongsberg som skal gå opp i en 0-1 ledelse etter rot i forsvar.

2. Omgang starter med flere sjanser til Kongsberg og et uheldig selvmål gjør at gjestene leder 0-2 etter 58 min. Fryktelig irriterende blir det når dommer overser en klar fordel av ballen etter duell og blåser av Martin Vesterlund alene med keeper etter 66 minutter.

Herfra og ut styrer IBK resten av kampen mot slitne Kongsberg spillere og får en redusering etter 81 minutter med Mats Bellika. Et stort press blir lagt inn mot Kongsbergmålet, men sjansene sitter ikke og IBK taper sesongens første kamp.


Neste kamp er borte mot Stoppen, fjorårets vinner i 5. divisjon og stemninga rundt kampen er fantastisk og er klart en større kamp enn Ælv Classico som spilles samme dag.

Stoppen klart best med de første 30 minuttene og det er bare en meget god Pål i mål som sørger for at IBK ikke ligger under før Joakim på klønete (eller mesterligvis) klarer å brassesparke ballen i mål etter 45 minutter spilt og 0-1 til pause. Omgangens høydepunkt er kanskje uten tvil når dommer innser at han har felt Martin Vesterlund i god posisjon og etter stopp i spillet litt seinere gir Martin muligheten til å gi dommeren selv gult kort for felling.

2. Omgang er ikke blitt spilt i 4 minutter engang før Stoppen utligner, dette varer derimot ikke lenge når Vegard Jordan banker til fra distanse og setter inn 1-2 og 5 minutter senere Martin V fremme og øker ledelsen til 1-3.

70 minutter er spilt og IBK har full kontroll på kampen og når Dardan raider ballen med seg fremover og legger inn foran mål så må det ha føltes ut som en evighet for Even å skli på gressmatta når han i siste liten klarer å skli ballen inn på bakerste stolpe og 1-4.


Fredag 26. April er det duket for nytt oppgjør i 4. divisjon og da gjester Jevnaker Årbogen Kunstgress.

Foto og tekst: Mike H


0 Kommentar

Årsmøte seniorfotball

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 7. Mar 2019

Mandag 18/3 klokken 19.00 holdes årsmøte for IBK fotball senior.


0 Kommentar

Nytt spennende år!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Feb 2019

Nytt år og ikke lenge igjen til seriestart for gutta i gult og blått.

Fjoråret ble meget spennende og fryktelig nervepirrende hele veien inn og alt endte med opprykk etter siste seriekamp. Mange spennende spillere viste seg frem og like spennende blir det når sesongen 2019 sparkes i gang på Årbogen 5. April mot Kongsberg!

Men før den tid så skal det legges ned mye trening og i mellomtiden kan vi være stolte av hvor lokalt laget for 2019 er. Legger her ved en oversikt som viser antall spillere fra hvert enkelt sted i Buskerud.

Gullaug - 1

Kongsberg - 1

Mjøndalen - 1

Hokksund - 1

Krokstadelva - 20!

Hver eneste supporter synes det er fryktelig gøy med lokale spillere i egne klubber og her i IBK er det en meget lokal gjeng som skal kjempe i 4. divisjon!


Tekst og Foto: Mike H


0 Kommentar

Årlig møte 25. Februar

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Feb 2019

25. Februar klokken 19.30 er det årlig møte for IBK Fotball senior.

Møtet finner sted på Årbogen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline