IBK Juniorfotball søker hovedtrener G16

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 8. Des 2016

G16 DrammenCup.jpg

Vi søker ny hovedtrener for 2017-sesongen til vårt G16-lag. G16 vil for neste sesong være bestående av spillere født i 2001 og 2002. Dette er to av de mest lovende årgangene vi har hatt i IBK på mange år.

Vårt G2001-lag har markert seg på flere områder de siste årene. Blant annet vant dette laget Kretsens Pokal for G14 i 2015. I årets sesong spilte disse spillerne i G16-klassen sammen med 2000-årgangen, og klarte seg meget bra i Kretsens Pokal for G16 til tross for at stammen av laget var ett år yngre enn sine motstandere. Dette laget tok seg også helt til finalen i DrammenCup før seriestart. Flere av spillerne spilte jevnlig på IBKs A-lag i 4. divisjon i 2016.
Også 2002-årgangen har gjort det bra de siste årene og ligget stabilt blant de 8-10 beste lagene i Buskerud.

For 2017-sesongen vil spillerne født 2001 og 2002 være slått sammen til én treningsgruppe på ca 35 spillere. Det vil etter planen bli påmeldt 3 lag, hvorav 2 lag i G16-serien og 1 lag i G15-serien. G16-1 vil spille vårsesongen i Interkrets Kval, og hovedtreneren vil være hovedansvarlig for dette laget.

Treneren vi søker har et brennende ønske om å utvikle unge spillere, med tanke på både fotballmessige og menneskelige ferdigheter, i henhold til IBK Fotballs Sportsplan. Han/hun får med seg assistenttrenere og øvrig lagsapparat, og jobber i team med disse. Treneren vil ha hovedansvaret for planlegging og gjennomføring av treningene, og kampansvaret for G16-1.

Av trenerkurs bør treneren ha minimum NFF C-lisens eller tilsvarende. En allsidig spiller-/trenerbakgrunn og menneskelige egenskaper vil kunne kompensere for dette. IBK juniorfotball vil også kunne tilby trenerkurs for den rette.

Godtgjørelse etter nærmere avtale.

Ta kontakt med Arne Marcussen på arnemarcussen27@gmail.com/94798880, eller send en mail til fotball@ibk.no.

Velkommen på laget!
0 Kommentar

Baneoversikt uke 45

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 6. Nov 2016

Lagoversikt:


Årbogen kunstgress:


0 Kommentar

Baneoversikt uke 44

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 30. Okt 2016

Lagoversikt:


Årbogen kunstgress:0 Kommentar

Tapsrekken fortsetter for A-laget

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 13. Jun 2016

Dagens bortekamp mot Vestfossen 2 endte 5-3, men hjemmekamp mot Slemmestad den 3 juni endte 0-3.

Planen var å ta tak i kampen fra start, da en det kjedelig å slippe inn mål etter corner før vi har spilt 2 minutter. Vi forsøker å presse på litt, men avslutningen går både langt over og utenfor. Nytt dødballmål i mot etter 17 min, IBK fortsetter med å gi Vestfossen muligheter, ballmist og lobb over keeper som er på halvdistanse og da ligger vi under med 3 mål. Generelt mye slurv i Birkebeinerens pasningsspill. Sigurd forsøker seg med et innlegg som stusser tverrligger. Redusering til 3-1 på frispark fra Tobias etter 29 min. Så gjør Pål en feil som bakerste mann, og Vestfossen leder 4-1, som de holder til pause.

Alle var enig om å heise seg flere hakk til 2 omgang, og det hjalp en del. Mulig at vi skulle hatt straffe etter 53 min. Etter spilte 66 min reduserer vi til 4-2 ved Baldur etter gjennomspill fra Simen. Birkebeineren trykker på nå, og Baldur brenner en stor sjanse. Håpet om poeng tennes da Vegard gjør 4-3 på frispark etter 70 min. Men Marius er uheldig på en redning som faller rett i beina på en motstander, og det ble 5-3. Mye kok på banen en periode nå, ikke bra for IBK å fremstå sånn. Magnus blir felt i 16 meteren, vi hører det smeller men ikke straffe nå heller. Kampens siste mulighet får Simen, men avslutningen går i stolperota og ut.

Kampfakta:

Mot Vestfossen 2 stilte IBK med følgende lag:

Marius Enger Sæthre, Dionis Avdimetaj, Magnus Pettersen, Pål Alexander Marcussen, Vegard Bratterud Jordan, Sigurd Tveiten (Simen Eknes Løsengen 63 min), Said Mohamed Sharif, Bjørn Parinya Risan (Dardan Krasniqi 28 min), Kenneth Alexander Dahl (Niclas Dinga78 min ), Tobias Andre Carlsen (Sigurd Tveiten 78 min og ut 87 min Inn Sander Laksholm), Baldur Gunnarson. Ubenyttet: Sjur Sveia Krossen og Marius Nordhagen.

1-0 2 min Vestfossen, 2-0 17 min Vestfossen, 3-0 22 min Vestfossen, 3-1 29 min Tobias, 4-1 34 min Vestfossen, 4-2 66 min Baldur (Simen), 4-3 70 min Vegard, 5-3 71 min Vestfossen.

Gule kort IBK, Said 2 gule 61 min og 85 min gir rødt kort, 69 min Tobias, 81 min Vegard, 88 min Dardan.

Gule kort Vestfossen: 3-4 ?


Kort referat fra Slemmestad kampen


En kamp hvor vi stiller noe redusert grunnet ulike forfall, men som er relativt jevnspilt. Vi setter ikke våre få sjanser men store sjanser, mens Slemmestad gjør sine mål på viktige tidspunkt. Det første får spilleren står umarkert etter dødball. Når de øker til to måls ledelse etter gjennomløp handler det mest om å kontrollere dette inn. Like før slutt øker de til 0-3. Stein Kristiansen er vannbærer på bildet (Sigurd Tveiten er vannbærer nr 2), og Stein fikk sin A-lagsdebut. Hans kommentar at den kom når han var "godt voksen". Mulig at det samme gjelder Thomas Olsen.

Kampfakta:

Marius Enger Sæthre, Thomas Olsen, Pål Alexander Marcussen, Dionis Avdimetaj, Even Hansen, Herman Selmer (Sander Laksholm 84 min), Sebastian Høivik Skjold (Niclas Dinga 84 min), Sigurd Tveiten, Bjørn Parinya Risan (Stein Kristiansen 46 min), Said Mohamad Sharif (Christer Bjørnstadjordet 66 min), Tobias Andre Carlsen. Ubenyttet Sjur Sveia Krossen

0-1 36 min Slemmestad, 0-2 47 min Slemmestad, 0-3 90 min Slemmestad.

Ingen kort.

0 Kommentar

To straffer og et rødt kort ga tap 4-2 mot Solberg

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 27. Mai 2016

I tillegg to stangskudd og mye positivt av Birkebeineren i kveldens kamp.

Keeperforfall fra Marius og skade på Sjur gav tidligere keeper Fredrik med sin rutine plass i mål. Regner med at han var spent på formen, tross alt noen år siden forrige seriekamp.

Men vi må slutte med å slippe inn tidlige mål, for Solberg tar ledelsen etter 6 min. Selv om IBK er brukbart med er Solberg hvassere enn oss i starten. Etter en brent sjanse utligner vi etter 16 min, og litt senere han Baldur en gedigen dobbeltmulighet til å gi oss ledelsen. I stedet får Solberg straffe etter 27 min og tar tilbake ledelsen. Det blir delt ut et gult kort for munnbruk, men sannsynligvis til feil spiller. Vegard nærmest kroppstakler noe uheldig en motstander og det blir et nytt gult kort, virket strengt, og da var Birkebeineren redusert til 10 mann. Tobias ville også ha et gult kort og fikk det i samme situasjon. Solberg har deretter mye ball til pause. Omgangen sett under har Solberg flere avslutninger enn oss, men vi har de største uten å få uttelling.

Til 2. omgang legger vi om til 3 bak, og det gjøres to bytter. Nå tar vi tak i kampen fra start, spiller oss til to store sjanser ved Baldur og stangskudd fra Sebastian. Hvor mange stangskudd skal vi egentlig ha i årets sesong? Da blir man straffet hardt, for Solberg øker til 3-1 etter corner. Vi lager nok en straffe etter 62 min og det er 4-1. Herlig reaksjonsredning av Fredrik. Når det er spilt 75 min blir det en hodeskade på Dardan, han blir hentet av ambulanse, det er positive prøver og meldinger fra sykehuset. Han har fått en kraftig hjernerystelse. Birkebeineren forsøker å tenke fotball igjen, og vi avslutning både etter frispark og corner. Etter 90 min setter Birkebeinerens toppscorer Baldur sin andre scoring for kvelden, og fastsetter sluttresultatet til 4-2.

Vi får satse på revansje i returkampen i høst. Og ønsker Dardan god bedring.

Kampfakta:

Fredrik Bjørling, Dardan Krasniqi (Sander Laksholm 77 min), David Smedshammer, Marius Selvli Nordhagen (Niclas Dinga 64 min), Vegard Bratterud Jordan, Herman Selmer (Sebastian Høyvik Skjold 46 min), Even Hansen, Kenneth Aleksander Dahl ( Said Mohamed Sharif 46 min (Sigurd Tveiten 65 min), Tobias Andre Carlsen (Simen Eknes Løsengen 73 min), Pål Alexander Marcussen, Baldur Gunnarson. Ubenyttet: Kim Waage.

1-0 Solberg 6 min, 1-1 Baldur (Vegard) 16 min, 2-1 Solberg 27 min straffe, 3-1 Solberg 62 min, 4-1 Solberg 70 min straffe, 4-2 Baldur ( David) 90 min.

Gule kort IBK: Vegard 2 stk. (blir rødt), Tobias

Gule kort Solberg: 10 Kommentar

Praktisk info til fotballskolen 2016

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 24. Mai 2016


Praktisk info for deltakere, foreldre og instruktører på Tine Fotballskole 2016.


Til alle:

Gruppesammensetning og instruktørfordeling

Rammeopplegg (program)

Keepertreninger

Banefordeling fredag

Banefordeling lørdag

Banefordeling søndag

Turnering (søndag etter lunsj)


Til instruktører:

Praktisk info til instruktørene

Øvelsesbank:

6-8 år - Sjef over ballen - Ballkontroll.pdf
6-8 år - Sjef over ballen - Leik.pdf
6-12 år - Scoringstrening - På mål.pdf
9-10 år - 1A og vi andre.pdf
9-12 år - Forsvarsspill - 1F.pdf
9-12 år - Scoringstrening - Siste 3. del.pdf
9-12 år - Spille med og mot - Firkantøvelser.pdf
9-12 år - Spille med og mot - Pasninger og ballkontroll.pdf
11-12 år - 1A og vi andre.pdf
Keeper - 1 v 1 og gjennomspill.pdf
Keeper - innlegg.pdf
Keeper - skudd.pdf
Keeperøkt_ 6-12 år - TINE Fotballskole.pdf
Treningsøkt 6-8 år TINE.pdf
Treningsøkt 9-10 år TINE.pdf
Treningsøkt 11-12 år TINE.pdf


0 Kommentar

Uheldige scoringer felte IBK borte mot HBK 2 på Aka arena 12 mai.

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 15. Mai 2016

A-laget tapte 2-0 i torsdagens bortekamp i 4 div.


Vi forventet nok et jevnt og tett oppgjør mot Hønefoss BK, og de av våre supportere som hadde tatt turen fikk nettopp det. Hjemmelaget var et spillende og ballsikkert lag. Birkebeineren gav god motstand og selv om HBK både har ballen mest og skaper noen flere sjanser enn oss henger IBK bra med. Kjedelig at i det første omgangen nærmest er over, tar HBK ledelsen 1-0. Var det et frispart til IBK i forkant? Surt å gå til pause med den i fleisen, men det er fortsatt håp.


Etter de første minuttene etter pause varter Marius opp med et par veldig gode redninger og holder oss inne i kampen. Deretter legger vi press på hjemmelaget og kommer til 3-4 fine muligheter til å utligne, kun marginer, dyktighet og overblikk i mot. Så sjansen for poeng var der. Men under 10 min før slutt står det 2-0, pingpong mellom keeper, utespiller og stanga etter corner. Vår keeper Marius fremstår imidlertid med trygghet for hele laget. Gode involveringer og igangsettinger. Det er gjennomført også mer ro i spillet for IBK denne sesongen. Sett opp mot HBK 2 , som nok vil henge med i toppen fremover var denne kampen lovende. De kom til flere avslutninger enn oss og målene kom for oss på uheldig tidspunkt i 1.omg og på tilfeldighet i 2.omg, men HBK var et strå bedre enn IBK denne kvelden.


Kampfakta:

Troppen: Marius E. S., Dardan (Sigurd 46 min), David, Pål, Doni, Vegard (Sander 84min), Simen (Sebastian 61 min), Said ( Simen inn igjen 84 min), Tobias, Kenneth, Baldur.

Ubenyttet: Sjur

Gule kort : HBK 1 gult, IBK 3 gule (Tobias, Doni og Sander)

1-0 45 min HBK

2-0 82 min HBK

0 Kommentar

Modum ble for sterke i kveldens oppgjør.

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 6. Mai 2016

Jevn 1. omgang, tungt i 2. omg etter rødt kort

Birkebeineren tok kommandoen fra start, og var farlig frempå 2 ganger før det var gått 5 minutter. Vi pådrar oss et gult kort, hvor Magnus og et Modum angriper smeller sammen i en hodeduell. Etter litt medisinsk konsultasjon blir heldigvis begge spillere klare igjen. Selv om Modum har mest ballinnhav er omgangen totalt sett jevn, både med sjanser og cornere. Ved ca. halvspilt omgang tar imidlertid bortelaget ledelsen, noe som holder seg til pause.

Det ble foretatt et spillerbytte til 2 .omg, og vi satset på utligning. I stedet så er vi noe uheldige med tidspunktet på scoring nr. to for Modum, for laget har til nå holdt seg til kampplanen. Når Magnus litt senere blir belønnet med nok et gult kort blir det tungt. Modum tar over hele styringen av kampen nå og skaper flere sjanser. Vi gjør flere bytter, og det tar etter hvert på å være 10 spillere. Nok en ung spiller får sin A-lag debut i dag, det er Sander Laksholm. Ikke noen lett oppgave i denne matchen. 4 minutter før slutt lager Modum sitt 3 mål, og det blir et til i siste minutt. Oppsummert hang hjemmelaget godt med, frem til vi ble redusert til 10 mann. Modum var et solid lag som sikkert kommer til å kjempe i toppen helt inn da de enda ikke har avgitt poeng. Vi må komme sterkere tilbake.


Kampfakta:

Marius Enger Sæthre, Sigurd Tveiten, Magnus Pettersen, Pål Alexander Marcussen. Even Hansen, Dardan Krasniqi, Herman Selmer (Simen Eknes Løsengen 46 min), Said Mohamed Sharif (Sander Laksholm 78 min), Sebastian Høyvik Skjold(Anders Dahl 83 min), Baldur Gunnarson, Kenneth Alexander Johansen Dahl( Vegard Bratterud Jordan 69 min) Ubenyttet: Sjur Sveia Krossen

0-1 21 min, 0-2 58 min, 0-3 86 min,0-4 90 min.

Gule Kort: Dardan Krasniqi, Magnus Pettersen 2 stk. (rødt), Modum 1 gult.
0 Kommentar

Birkebeineren møter Modum på Årbogen kl 1900 fredag 6 mai

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 6. Mai 2016

Etter forrige ukes sterke borteseier kommer serieleder Modum på besøk.


Forventer god underholdning og topp spilleforhold i kveld. Motstander Modum er ubeseiret på sine første 4 kamper, mens Birkebeineren er spillesugne. Møt opp for å bidra.

Inngang kr 50, kampstart kl 1900. Åpen kiosk.


0 Kommentar

Herlig seier til Birkebeineren i bortekampen mot Fjell

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 29. Apr 2016

A-laget vant 3-2 i kveld og tok en sterk borteseier.

Men vi havnet bakpå med et mål da Fjell tok ledelsen tidlig i kampen. Kjempende IBK spillere lot seg imidlertid ikke knekke og slo tilbake med to raske mål. Det første på straffe, som Tobias sikkert setter i kassa, vårt mål nummer to kommer etter IBK press, og litt klabb og babb foran mål hvor Baldur enkelt kan sette inn vårt ledermål. For øvrig hans 5 mål for sesongen. Sjur varter opp med en nydelig redning etter halvspilt omgang. Ellers spilte begge lag seg fram til sjanser, i en ellers jevn omgang.

Peptalken i pausen måtte ha vært nyttig, for David øker tidlig i 2 omgang vår ledelse til 3-1 på en heading etter dødball. Dette er en omgang hvor Birkebeineren lenge har god kontroll på matchen, mye på grunn av at vi holder tempoet oppe. Forsvarsfireren fremstår med pondus, unggutta på midten holder både roen og ballen i perioder, og på topp tas det mange saftige løp. Hjemmelaget reduserer til 3-2 når det gjenstår ca et kvarter, og derfra og inn blir det litt temperatur og hawaii uten at det blir stygt. Sterkt å vinne borte og ta 3 poeng, ikke minst etter de to foregående kampene uten uttelling. Ellers fikk Niclas Dinga sin A-lags debut i seriesammenheng. Neste gang scorer han nok om samme store sjanse dukker opp. Helhjertet jobbing av alle gjennom hele matchen.

Kampfakta:

Troppen: Sjur Sveia Krossen, Dionis Advimetaj, David Smedshammer, Pål Alexander Marcussen, Even Hansen, Dardan Krasniqi (Sigurd Tveiten 75 min), Herman Selmer, Sebastian Høyvik Skjold, Tobias Andre Carlsen, Baldur Gunnarson, Kenneth Alexander Dahl ( Niclas Dinga 25 min).

Ubenyttet: Kim Waage, Sander Laksholm og Simen Eknes Løsengen

1-0 7 min Fjell

1-1 11 min Tobias (Straffe)

1-2 13 min Baldur (Dardan)

1-3 50 min David (Pål Alexander)

2-3 76 min Fjell
0 Kommentar

Marginer imot for Birkebeineren i kveldens kamp mot Steinberg

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 22. Apr 2016

Ufortjent tap 2-3 mot Steinberg.


I kveldens nabooppgjør mellom Birkebeineren og Steinberg tok hjemmelaget tak i kampen fra start. De første 5 min hadde vi taket på kampen, og etter et godt angrep var kun stolpen i veien for at vi hadde vært i ledelse. I stedet er det Steinberg som tar ledelsen i sitt første angrep innlegg fra venstre kant. Tobias blir felt innen for 16 meter uten noen reaksjon fra dommer, heldigvis rister han smellen av seg etter litt behandling.

Det er derfor herlig når vi får redusering etter 23 min på en fin kontring hvor Marius header inn til Baldur som scorer sikkert nede i hjørnet. Nytt mål av Baldur etter 37 min, etter pasning fra Vegard og vi leder 2-1. Kjedelig at bortelaget får straffe som de setter i mål like før pause, og da er vi like langt.

Tidlig i 2 omgang tar Steinberg ledelsen 2-3, innlegg fra høyre kant. Derfra og ut har Birkebeineren mesteparten av banespillet. Kenneth er igjennom nærmest på blank goal. Even har to avslutninger i stengene, og vi har flere cornere og avslutninger. Ballen vil bare ikke inn i kassa. Som lag står gutta godt fram, viser fram mye godt og sikkert pasningsspill. Mye god kommunikasjon innad i gruppa. Uheldigvis er marginene ikke på vår side i kveld. Med tilsvarende innsats blir det uttelling i kampene fremover. Veldig mye ungt talent.

Kampfakta:

Troppen:

Marius Enger Sæthre, Even Hansen, Pål Alexander Marcussen, Dardan Krasniqi, Marius Selvli Nordhagen (Sigurd Tveiten46 min), Herman Selmer (Doni Avdimetaj74 min), Vegard Bratterud Jordan, Sebastian Høyvik Skjold , Tobias Andre Carlsen, Kenneth Alexander Dahl, og Baldur Gunnarson. Ubenyttet: Sjur Sveia Krossen og Sander Laksholm.

0-1 6 min Steinberg, 1-1 23 min Baldur (Marius), 2-1 37 min Baldur (Vegard),42 min 2-2 Straffe Steinberg, 2-3 52 min Steinberg

Gule kort: 1 til Kenneth, (2 gule til Steinberg)
0 Kommentar

Klarer A-laget å følge opp seieren fra forrige hjemmekamp ?

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 22. Apr 2016

Birkebeineren møter Steinberg IF i kveld kl. 1900 hjemme på Årbogen

Gutta satser på nok en spennende kamp mot våre naboer Steinberg. De har for øvrig startet sesongen med to sterke seiere og er serieledere. Møt opp og støtt Birkebeineren til fredagskveldens underholdning.

Kiosken vil være åpen, inngang kr 50 :-)0 Kommentar

Oppstart fotball for 6-åringer

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 20. Apr 2016

IBK Juniorfotball inviterer til informasjonsmøte i forbindelse med oppstart av fotballaktivitet for 6-åringer i klubben (barn født 2010).

Tidspunkt: Mandag 24. april kl. 19:00 på Årbogen

Dette er det første året hvor 6-åringene starter med fotballaktivitet direkte i juniorfotballgruppa (til nå har dette vært administrert gjennom Idrettsskolen frem til 11 år), og vi gleder oss til å ta i mot et helt nytt kull med ivrige fotballspillere.

Av aktiviteter vi tilbyr gjennom 2016 kan vi nevne:

  • fast treningstid på Årbogen gress
  • treningene vil i oppstartsfasen bli ledet av utdannede trenere fra andre IBK-lag
  • trenerkurs Barnefotballkvelden og Barnefotballkurset for interesserte foreldre
  • deltakelse på IBK TINE Fotballskole 27.-29. mai
  • deltakelse på IBK MotorForum Cup 4.-5. juni
  • deltakelse i aktivitetsserien (3er-fotball) på høsten 2016
  • nødvendig utstyr til treninger og kamper

Hele invitasjonen finnes her: Invitasjon til informasjonsmøte fotball for 6-åringer.pdf


Vel møtt til alle interesserte foreldre!


1 Kommentar

IBK Tine Fotballskole 2016​

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 13. Apr 2016


Etter noen år der vi har samarbeidet med Trelleborg om å arrangere fotballskole, er vi nå tilbake på TINE Fotballskole-konseptet som vi arrangerte i alle år frem til 2012.

Her kan man lese mer om TINE Fotballskole-konseptet.

Vi opplevde en kraftig økning i antall deltakere fra 2014 til 2015, i fjor var det 187 deltakere under fotballskolen. Vi jobber med å forbedre oss hele tiden, og håper på enda større deltakelse i 2016!
Vi har imidlertid satt et tak på 200 deltakere, så her er det førstemann til mølla!


Fotballskolen begynner fredag 27.05 kl. 17:30 og varer til 20:00.
Lørdag 28.05 fra kl. 10:00-15:30. Søndag 29.05 fra kl. 09:00-14:30.

ALDERSTRINN: 6-13 år (barn født 2003-2010)


PÅMELDING / BETALING: Påmelding gjøres ved å fylle ut og sende inn skjema på denne siden. Påmeldingen er endelig når innbetalingen er registrert.
NB! Påmeldingen er nå stengt!

NB! Påmeldingsfristen er satt til 10. mai, eller i det øyeblikket vi passerer 200 deltakere.

Betaling utføres til konto: 2220.28.59074 (NB! Nytt kontonummer fra tidligere år!)
NB! Innbetalingen må merkes med navn på deltaker(e). Her kan man etter hvert også klikke seg inn på en egen deltakerliste, slik at man kan se hvem som er bekreftet påmeldt.

Ved problemer med påmelding, kontakt Anders Kopperud på mail anders@ibk.no eller tlf. 99281276.


PRISER:
Deltakeravgiften er kr. 600,- pr. deltaker. Søskenmoderasjon: To deltakere fra samme husstand betaler totalt kr.900,-. Tre deltakere fra samme husstand betaler totalt kr. 1100,-.


DELTAKERNE FÅR:
• Fotball
• T-skjorte
• Drikkeflaske
• Ryggsekk
• Lunsj lørdag og søndag, med utvalgt TINE-produkt
• Frukt og drikke i pausene
• MYE GØY MED FOTBALL
• GODE VENNER


MÅLET MED FOTBALLSKOLEN:
At barn, unge og voksne, gutter og jenter
• skal ha det gøy med fotball
• skal knytte nye og sterkere bånd innenfor IBKs klubbmiljø
• skal ha faglig utbytte av treningene.


Invitasjon i pdf-format
Påmeldingsskjema
Gruppesammensetning


0 Kommentar

G16 tapte finalen i DrammenCup

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 10. Apr 2016

IBKs G16-lag (2000/2001) vant og vant og vant, og kom seg helt til finalen i DrammenCup 2016. Der ble det imidlertid et knepent tap, ettersom Asker scorte kampens eneste mål bare et par minutter før full tid.

Søndagen begynte ikke bra sett med IBK-øyne. Først røyk litt overraskende vårt G13-lag ut i 8. delsfinalen etter tap 0-2 for Stoppen 2. Rett etter var G14 i aksjon i 8. delsfinale mot Strømsgodset IF. Til tross for helhjertet innsats mot en meget sterk motstander ble overmakten til slutt for stor og også denne kampen endte med et 0-2-tap. Strømsgodset IF var for øvrig suverene i denne årsklassen og vant hele cupen udiskutabelt.

Før kirkeklokkene hadde begynt å kime var derfor G16 vårt eneste holdepunkt, og det holdt på å bli en kort dag også for dem. I 8. delsfinalen måtte laget nemlig ut i straffesparkkonkurranse mot Rustad, etter en kamp der IBK var 7-8 ganger alene med keeper og ballen rett og slett ikke ville i mål. Etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse med hele 16 straffer kunne våre gutter til slutt juble for avansement til kvartfinale.

I kvartfinalen ble Skiold slått 1-0, og semifinalen endte med samme sifre mot Gjelleråsen. Dermed var IBK G16 klare for finale mot Asker, og de hadde kommet dit uten å slippe inn et eneste mål i hele turneringen (straffesparkkonkurransen ikke inkl.). Heller ikke Asker klarte å overliste keeper Kim før 23 av de 25 minuttene i finalen var spilt, men det var nok til at vinnerpokalen havnet i Asker. Kaptein Sebastian Skjold, som også spilte hele A-lagets kamp mot Haugfoss på fredagen, fikk æren av å løfte sølvpokalen.

Uansett en meget imponerende turnering av våre gutter, ikke minst med tanke på at dette laget i al hovedsak består av 2001-spillere som har enda et år igjen på dette nivået.

Resultater DrammenCup søndag:

G13:
8. delsfinale: IBK-Stoppen 2 0-2

G14:
8. delsfinale: IBK-Strømsgodset IF 0-2

G16:
8. delsfinale: IBK-Rustad 6-5 e.str.
Kvartfinale: IBK-Skiold 1-0
Semifinale: IBK-Gjelleråsen 1-0
Finale: IBK-Asker 0-1


0 Kommentar

G13, G14, G16 til A-sluttspill i DrammenCup

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 9. Apr 2016

DrammenCup er en av de største cupene for 9er- og 11er-fotball, og lag fra hele Østlandet deltar i turneringer som spilles på baner over hele Drammen denne helgen.

IBK stiller med 5 lag i turneringen, nemlig G13, G14, G16 (2 lag) og J15/16. Alle lagene var i aksjon lørdag, og resultatene var svært oppløftende for våre lag.

Både G13 og G16 feide gjennom gruppespillet uten poengtap og er videre til sluttspillet som gruppevinnere. G14 endte på 2. plass i gruppa si, og er også videre til A-sluttspillet søndag.

For G16 2 ble det riktignok en tung dag med tre tap for svært tøff motstand i sin gruppe. Jenter 15/16 møtte også veldig god motstand og klarte seg veldig bra, men hadde ikke marginene på sin side i gruppespillet.

Resultater DrammenCup lørdag:

G13:
IBK-Nesbyen 4-1
IBK-Grei 3-0
IBK-Åssiden 4-0

Gruppevinner, møter Stoppen 2 i 8. delsfinale søndag kl. 09:00 på Åssiden.

G14:
IBK-Drammens BK 4-1
IBK-Strømmen 1-0
IBK-Kongsberg 0-1

Nr. 2 i gruppa, møter Strømsgodset IF i 8. delsfinale søndag kl. 09:30 på Glassverket.

G16 1:
IBK-Åssiden 2 5-0
IBK-Aurskog/Finstadbru 4-0
IBK-Ørn Horten 2 4-0

Gruppevinner, møter Rustad i 8. delsfinale søndag kl. 10:30 på Marienlyst 2.

G16 2:
IBK 2-Asker 0-7
IBK 2-Åssiden 1 0-2
IBK 2-Ørn Horten 1 0-3

Nr. 4 i gruppa, utslått.

J15/16:
IBK-Lillestrøm 0-1
IBK-Lille Tøyen 0-0
IBK-Konnerud 1 0-1

Nr. 4 i gruppa, utslått.


Vi gleder oss til å følge alle våre guttelag i A-sluttspillet på søndag.


0 Kommentar

2-1 seier i serieåpningen

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 8. Apr 2016

Lagmoral, entusiasme og innsats stod i fokus.


Kveldens kamp mellom Birkebeineren og Haugfoss ble en jevn batalje. Seiersmålet kom i det 90-ende minutt, og gutta kunne endelig feire en velfortjent triumf allerede i første seriekamp. Moro for klubben, laget og dessuten et fint publikumsantall.

Kampen startet imidlertid litt famlende, det var jo tross alt serieåpning. Generelt mye positivt spill, lagdelene henger bra i sammen. Vi skaper en del sjanser, og ikke minst slipper motstander lite til. Lovende å se en ung og nykomponert midtbane fungere så bra i sammen, hvor debutant Sebastian faktisk holder 2001 årgang. Alle spillerne viser lagmoral, entusiasme og innsats det står respekt av, og sånn er det på treningsfeltet også. Gratulerer med seieren.


Kampfakta:

Marius Enger Sæthre, Dardan Krasniqi, Marius Selvli Nordhagen (Sigurd Tveiten 72 min), Pål Alexander Marcussen, Even Hansen, Vegard Bratterud Jordan (Herman Selmer 89 min), Sebastian Høyvik Skjold, Tobias Andre Carlsen, Kenneth Alexander Johansen Dahl, Baldur Gunnarson, Simen Eknes Løsengen (Dionis Avdimetaj 67 min)

0-1 43 min Haugfoss, 1-1 45 min Selvmål (Assist Pål), 2-1 90 min Baldur (Assist Sigurd)

Gule kort IBK: Marius N, Even og Tobias

Sjanser IBK: 6-7

Cornere IBK: 8

(Bruker lagbilde fra 2015, må få tatt en nytt et)


0 Kommentar

Serieåpning for A-laget i 4 div

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 7. Apr 2016

Motstander i årets første hjemmekamp er Haugfoss.

Haugfoss endte for øvrig på en 9 plass i fjorårets 4 divisjon i Buskerud. Kampstart er kl. 1900, inngang kr 50 og kiosken vil våre åpen.

Møt opp og støtt våre lokale unge spillere.0 Kommentar

Rekordtidlig seriestart for G16

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 8. Mar 2016

Til helgen starter Tippeligaen 2016, men enda tidligere start har det vært for G16 Kval interkrets i Buskerud. Med hele 15 påmeldte lag i kvalifiseringen til høstens interkretsserie ble første seriekamp i denne serien spilt allerede den 28. februar! IBKs G16-lag (2000/2001) starter sine mange seriekamper førstkommende fredag, når Eiker/Kvikk kommer til Årbogen.

2001-årgangen vant som mange vil huske Kretsens Pokal for G14 i fjor høst, og gruppa er nå slått sammen med 2000-gjengen der flere allerede har fått offisielle debuter på IBKs A-lag. Flere 2001-spillere er også med og hospiterer med A-laget nå i vinter, og sist helg fikk 14-åringen Sebastian Skjold sine første minutter med seniorfotball i A-lagets treningskamp mot Steinberg.

Det er med andre ord et ungt og lovende G16-lag som skal matches i Kval interkrets gjennom seinvinteren og våren. Hele 13 kamper (Åssiden har trukket sitt lag) skal laget spille frem til den 5. juni, før det er bestemt om gutta skal spille Interkrets eller Kretsens Pokal til høsten

Serieåpningen spilles altså på fredag, kampstart kl. 19:30 på Årbogen kunstgress.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline