Herlig seier i bortekampen mot Fjell 29 april

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Sep 2016

A-laget vant 3-2 i kveld og tok en sterk borteseier.

Men vi havnet bakpå med et mål da Fjell tok ledelsen tidlig i kampen. Kjempende IBK spillere lot seg imidlertid ikke knekke og slo tilbake med to raske mål. Det første på straffe, som Tobias sikkert setter i kassa, vårt mål nummer to kommer etter IBK press, og litt klabb og babb foran mål hvor Baldur enkelt kan sette inn vårt ledermål. For øvrig hans 5 mål for sesongen. Sjur varter opp med en nydelig redning etter halvspilt omgang. Ellers spilte begge lag seg fram til sjanser, i en ellers jevn omgang.

Peptalken i pausen måtte ha vært nyttig, for David øker tidlig i 2 omgang vår ledelse til 3-1 på en heading etter dødball. Dette er en omgang hvor Birkebeineren lenge har god kontroll på matchen, mye på grunn av at vi holder tempoet oppe. Forsvarsfireren fremstår med pondus, unggutta på midten holder både roen og ballen i perioder, og på topp tas det mange saftige løp. Hjemmelaget reduserer til 3-2 når det gjenstår ca et kvarter, og derfra og inn blir det litt temperatur og hawaii uten at det blir stygt. Sterkt å vinne borte og ta 3 poeng, ikke minst etter de to foregående kampene uten uttelling. Ellers fikk Niclas Dinga sin A-lags debut i seriesammenheng. Neste gang scorer han nok om samme store sjanse dukker opp. Helhjertet jobbing av alle gjennom hele matchen.

Kampfakta:

Troppen: Sjur Sveia Krossen, Dionis Advimetaj, David Smedshammer, Pål Alexander Marcussen, Even Hansen, Dardan Krasniqi (Sigurd Tveiten 75 min), Herman Selmer, Sebastian Høyvik Skjold, Tobias Andre Carlsen, Baldur Gunnarson, Kenneth Alexander Dahl ( Niclas Dinga 25 min).

Ubenyttet: Kim Waage, Sander Laksholm og Simen Eknes Løsengen

1-0 7 min Fjell

1-1 11 min Tobias (Straffe)

1-2 13 min Baldur (Dardan)