5-0 og tre nye poeng mot ROS

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Mai 2017

Med Dionis, Even og Per Arne, som tre av lagets eldste spillere, uaktuelle for dagens kamp pga soning for kort og skade, samt at keeper Sjur meldte sykdomsforfall før kampen, var det tidenes yngste IBK-tropp som stilte til kamp mot ROS i dag. Men med trener Pål på banen som midtstopper, styrte han laget rett i angrep og en god start på kampen. Etter et godt oppbygd angrep er nok en gang Marius V på plass og setter ballen i mål, etter et godt oppbygd angrep.

I siste halvdel av 1.omgang gir vi fra oss overtaket vi har hatt, og ROS kommer til flere muligheter. Guttekeeper Kim viser godt keeperspill og gjør flere viktige redninger i denne perioden. Helt på tampen av 1.omgang er det derfor IBK som øker sin ledelse til 2-0, etter at en ROS-spiller blir presset og er sist på ballen.

Etter å ha ledet 2-0 i to andre kamper tidligere i år har ikke laget greid å fortsette 2.omgangen på samme måte, men pausepraten i dag ga en heltent og sprudlende gjeng som kom på banen i 2.omgang. Det ble vist variert angrepsfotball og solid defensiv jobbing over hele banen, og det ble produsert målsjanser på løpende bånd. Marius V øket ledelsen til 3-0 tidlig i omgangen, før Sigurd kom bakfra på et glimrende gjennomspill, og satte ballen kaldt i mål alene med keeper, etter at ROS-spillerne hadde stoppet opp fordi to andre IBK-spillere var i offside. ROS ble aldri sluppet inn i kampen etter dette, og Tobias kunne fastsette sluttresultatet til 5-0 på straffe like før slutt, etter at Nader ble felt, i et av sine mange raid.

Dette var en solid gjennomført kamp, hvor seieren faktisk kunne blitt enda større etter den gode 2.omgangen. Gratulerer gutter!