Gutter spilte som menn mot Fjell

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 8. Mai 2017

Det var et revansjelystent IBK-lag som entret Fjell-banen, og ville vise seg fra en annen side enn i forrige seriekamp. Kampen startet imidlertid litt rotete og oppstykket. Fjell er et lag med mange fysisk store spillere, men de falt veldig lett i alle nærkamper mot våre små og lette spillere, og dommeren blåste på det meste, men heldigvis litt begge veier..

Etter 10 minutter kombinerte vi fint på venstresida, og Even kom seg flott rundt backen, ned til død-linja og la presist ut i feltet til Henrik L, som satte ballen sikkert til side for keeper, til 1-0 og sin første scoring på A-laget!

Resten av omgangen bar preg av mange nærkamper og mange frispark og cornere, og lagene gikk til pause med en fortjent 1-0 ledele til IBK.

I 2.omgang framsto IBK slik vi ønsker å se mer av resten av sesongen, og tok initiativet direkte fra avspark. Lagets eldstemann Per Arne tok ansvar sentralt på midtbanen og styrte resten av laget, samtidig som han viste vei i hvordan man skal trå til, og komme foran motstanderen på ballen i nærkamper. Tobias og Herman S fulgte opp og vant både tacklinger og 2.baller og spilte hverandre fint fri i midtbaneleddet, og fulgte opp med gode framspill til angrepsspillerne og offensive backer. Både Nader, Baldur og Marius V var stadig trusler og jobbet hardt for å beholde høyt press mot et Fjell-lag som nå hadde problemer med å henge med på tempoet.

Etter 58 minutter kunne også Nader juble for sin første scoring i IBK-drakta igjen, og det smakte selvsagt godt mot gamle lagkamerater.. IBK førte nå kampen, og når Fjell kom på spredte visitter hadde de klare mål om hva de spilte for, når de kom innenfor 16-meteren.

Etter 65 min lyktes de med å få dommeren til å blåse straffe, og med 1-2 var det skikkelig kamp igjen, og til tider ampert. Med kvikke bein fortsatte IBK å være først på ballen, mens tunge og mer slitne Fjell-spillere ble mer og mer frustrerte. Fjell pådro seg i denne perioden 6 gule og et rødt kort. Lettelsen både på banen og på tribunen var derfor stor da Nader fikk æren av å trille ballen over mål-linja til 1-3 i det 81.minutt, etter at både Baldur og Marius V hadde skapt kaos i Fjell-forsvaret.

Igjen greide dommeren å tildele Fjell straffespark, men denne gangen reddet Sjur mesterlig! Når Marius V satte inn vårt 4.mål for kvelden etter 87 minutter forsto også Fjell-spillerne at de hadde tapt kampen mot et bedre fotballag i dag.

Foreldre og trofaste IBK-tilhengere på tribunen likte det vi så i dag, og vi ønsker å se mer av dette i resten av sesongen:

Et hardt kjempende IBK-lag som står sammen som lag, og som fungerer som et lag både defensivt og offensivt. Dette gir mye godt samspill og gode forutsetninger for at den enkelte spiller lykkes i sine involveringer. Seieren i dag var en skikkelig lagseier!

Gratulerer gutter - i dag spilte dere som menn!!