Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Birkebeineren, IF - Seniorfotball

En spennende sesong for IBK Menn 3

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Sep 2019

 6. Mai startet sesongen for IBK 3 hjemme på eget gress og gutta ga seg ikke før resultattavlen viste 7-2 til hjemmelaget! 2 uker senere skulle runde 2 spilles og IBK skulle til Geithus og noe som skulle vise seg å bli en langt tøffere kamp enn mot Tyristubben/Vikersund 2.

Erik (lagets trener og referatskribent) oppsummerte kampen meget bra med følgende skriveri.

«Deretter tok IBK mer tak i kampen, og etter ca. 20 min spilt blir vi tildelt straffespark etter en fin stikker fra Ola Gran, som Erik Michalsen (elsker å skrive om meg selv i 3-person...) tar med seg innenfor 16m og vi får et korrekt dømt straffe. Bjørn Parinya Risan tar ansvar, dessverre blir avslutningen midt på keeper og stillingen var fremdeles 0-0.»

Etter at spillerne hadde jobbet inn en knepen 1-2 seier mot Geithus så fulgte de opp med 2 store seiere med først 5-0 seier over Hokksund 2 og så 1-6 seier over Krødsherad. Så fulgte en tøff 2-2 kamp mot Vikåsen, så et bittert 2-3 nederlag mot Nedre Sigdal/Haugfoss 2, før man kunne ta en fortjent sommerpause etter en knepen 0-1 seier mot Jevnaker 2.

Erik oppsummerte siste kamp slik
 
« Det siste kvarteret bar preg på et hardtarbeidene IBK-lag. Spesielt Ola og Pato Han fortjener en god dose ros etter gårsdagens innsats, da spesielt den defensive innsatsen. Jevnaker kom ikke til de aller store sjansene, men helt på tampen kom de rødkledde til et par sjanser. Blant annet fikk de slått en ball inn i vår egen 5m, den traff Krok som forsøkte å heade tilbake til vår sisteskanske, Christer Bjørnstadjordet som overhodet ikke forventet noe slikt tilbakespill. Det hele endte med at ballen sneiet vår egen stolpe og ut til corner. Det ville vært typisk at Jevnaker nå skulle få til en redusering fra den påfølgende corner rett før kampslutt. Heldigvis fikk vi avverget situasjonen, og noen minutter senere blåste dommeren på nytt "BPIIIIP".»

Der IBK startet vårsesongen forrykende med 7-2, startet det omtrent like tungt da Tyristubben/Vikersund 2 rett og slett hadde lekestue og vant 8-1! Dette var en virkelig vekker for gutta som svarte med å slå Geithus 6-1 og Hokksund 2 hele 2-5.

Sesongens 3 siste kamper ble til en skikkelig neglebiterfest da man først spilte 1-1 i en tøff kamp borte mot Vikåsen før man klarte å dra med seg 3 poeng borte mot Nedre Sigdal/Haugfoss 2 etter ha vunnet 2-3.

Rammene for sesongens siste kamp var som følger, med seier mot Jevnaker 2 ville ingen av de andre kampene ha noe påvirkning for de blåkledde, med uavgjort derimot ville vi være avhengig av at Tyristubben/Vikersund 2 IKKE vant sin kamp og i tillegg avhengig av at Vikåsen IKKE vant med mer enn 8 mål mot Geithus mht. målforskjell...det var dags for kamp.

IBK spilte sin kamp uavgjort mot Jevnaker 2 etter ha sluppet inn i det 85 minutt og da ble det noen nervepirrende minutter for å finne ut hvordan de andre kampene endte. Fra benken kunne det meldes om uavgjort i kampen til Tyristubben og da gjenstod det bare at Vikåsen ikke vant sin kamp med 8 mål og jubelen var stor da man fant ut at Vikåsen kun vant 5-2 og IBK vant serien på målforskjell!

Og med det så gratulerer vi IBK menn 3 med seier i serien! Nå venter bare kamper om Kretsmesterskapet.


0 Kommentar

Endelig seier!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 8. Sep 2019

Etter en lang periode med tunge kamper og gode 1. omganger så skulle det endelig løsne igjen.


Forventningene var store før kampen mot Steinberg blant supportere, men kanskje også spillere? En skikkelig bunnkamp skulle spilles da Steinberg gjestet Årbogen og kunne fort tatt ledelsen etter bare 3 minutter, men Henrik får noen små fingertupper på ballen og corner! Gutta i blått ville ikke være noe dårligere og etter 6 minutter går en heading mot mål og alle roper på mål, men dommer ikke enig og fremdeles 0-0.


Resten av omgang er sjansefattig og ikke mye å skryte av, men IBK nærmest ledelse.


2. omgang derimot skulle bli et fyrverkeri av en omgang og etter bare 3 spilte minutter kan man virkelig si at Baldur lomper inn dagens tregeste skudd og med litt flaks leder man 1-0, før Baldur nok en gang er frempå og iskaldt setter inn 2-0 på straffe etter 57 minutter. 

Så renner det plutselig inn og Marius N sender i vei et skudd via 2 Steinbergbein og i mål, før Mathias får et solid treff og legger på til 4-0. MOA er den som får avslutte scoringsfesten med å fastsette punktum med sin 5-0 scoring etter en keepertabbe.


Endelig seier igjen og en solid en! Neste kamp er borte mot Svelvik Lørdag 14. September klokken 14.00!

Foto og tekst: Mike H


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline